Helt javla otroligt

Det ar rent utsagt VIDRIGT att en man kan skjuta ihjal en unge, och sen komma undan med en villkorlig dom och boter.

Okej. Om jag fattat det ratt hade vissa ungdomar terroriserat familjen. Det ar fel, det ar hemskt. Antagligen fruktade pappan for sina barns liv (det hoppas jag verkligen att han gjorde, med tanke pa vad han gjorde). I alla fall. Hur i helvete kan du skjuta ihjal en kille som star en meter framfor dig pa marken (som redan ar skjuten i armen) med en javla hagelbossa i brostet?? Vad gor du?

Men nu till fragan. Hur fan kan denna manniska INTE till fangelse for mord? Jo for att i Sverige foredrar vi att kalla vara brottslingar (mordarna) for psykiskt sjuka. Och det har jag kopt lange, att manga begar brott for att dom e sjuka, men nagon grans maste det val finnas, for nu har det gatt for langt. Den har mannen hade en allvarlig psykisk storningar vid mordet (vilket normalt hade gjort att han i alla fall domts till rattspsykiatrisk vard, troligtvis sluten), men nu har han plotsligt tillfrisknat och ar for frisk for att fa RPV, sa nu lar han bli villkorligt domd och fa betala lite boter. Herregud! Ar det bara jag som tycker att det stinker korruption? USCH! Hur i helvete tanker folk? Ja menar, inte fan trodde jag sant hande i Sverige.

Och sen.. tank pa familjen? Tank pa Simons familj (for det var sa han hette). Hur fan ska dom kunna leva med att deras son mordare springer runt fri. Det ar ju for fan ackligt. Och tank alla de andra pojkarna i gangets foraldrar, hur javla radda maste inte dom vara for att denna man skall skjuta av deras soner ocksa?? (Nu lar han val inte gora det, for forhoppningsvis fattade pappan hur javla mycket overstyr det gick, men anda). Helt javla otroligt.

Det har daltandet om psykiskt storda brottslingar som inte kan hamna i fangelse, ursakta mig men det borjar gora mig javligt illamaende.

Kommentarer
Postat av: syster

Vi får hoppas att advokaten som uttalade sig idag på tv har rätt - att han kommer att få fängelse, men att frågan kvarstår vad han kommer att dömas för. Man drar paralleller till kille som sköt ihjäl en massa människor i Falun för ett antal år sen. Det var i princip samma bild med avseende just på psykisk störning och han fick fängelse...
Sorgligt är det i alla fall, alltihop.

2008-01-09 @ 08:42:30
Postat av: grandma

Instämmer med föregående, men tillägger, som inte många tänker på, mördaren har också en familj. Hur känner de sig?
kram

2008-01-09 @ 13:17:22
Postat av: Skrika

klart mordaren har familj, och ja, klart dom mar daligt. Tro
mig, jag har allt tankt pa dom med. Men faktum ar att det var mordaren som mordade, inte offren. Offrets familj lider storre forlust.

2008-01-09 @ 17:35:15
URL: http://skrikas.blogg.se
Postat av: Mamma

Hej lilla älsketoss!
Din mor väljer att inte kommentera ovanstående men jag tror att Staffan Isaksson på Restad gård kan förklara hur man tänker i fall som dessa. Kanske kan du fråga honom. Lagen säger nu mer att man måste lida av en ALVARLIG psykisk störning för att dömas till RPV, som förresten alltid är sluten till en början, och vid förhör. Minns en patient Staffan hade som dödat sina barn under en depression... Många kommer inte ut igen över huvud taget. Det finns minst tre saker som en domstol skall ta hänsyn till och som våra lagar är till för. 1) Att skydda medborgare, 2) Att förhindra brott, vilket kan innebära förvaring och 3) förändra människor som begår brott. Man vill nu införa att personer som lider av allvarlig psykisk störning skall avtjäna hela den tid som brottet motsvarar om personen i fråga skulle tillfriskna innan motsvarande period är slut. Däremot är det inte någon som vill att personer inte skall behöva vara intagna på rättpsykiatrisk klinik om sjukdomsbilden kvarstår. På Restad fanns en man som legat inne i över 20 år pga att hans synmtom på pedofili kvarstod.

Hur man än vänder sig så har man rumpan bak... Bli jurist och läs en kurs på collage som du kan ha nytta av. Iof har man alltid nytta av juridik...

Kramar från Mmmmmmmmmmmammmmmmmmma

2008-01-10 @ 20:26:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0