Hasardspel

Kameleontisk är den mannen i sitt inre
Jag försöker hålla mig på min kant
Hans hjärta verkar vara gott som guld
Hans hjärna som en mångfacetterad diamant
Kameleontisk är jag i mitt inre och så svår att förstå
Men jag vill bara ha honom intill mig
Jag vill bara han ska vara nån jag kan lita på


Kan någon själ begripa
Hur man vet vem som kan ta en ända hem
Vem kan man visa det förlovade landet
och sitt eget Jerusalem


Hypnotisk är den blick han besitter
och så behagligt loj
Ibland har han räckt mig sina händer
Ibland har jag trott han är mitt ankare, min borg
Men så undrar man med honom som med floder
Ska man dränkas eller varligt segla fram
Man undrar om han döljer vassa tänder
Man har ju märkt att dom med vassa tänder ofta liknar lamm


Kan någon själ begripa
Hur man vet vem som kan ta en som man är
Vem kan man visa sitt innersta inre
Utan att vara en förlorare för det


Han väcker min hunger, min förtvivlan
Men också min varma sympati
Hasardspel är vad kärleken är
sägs det och det ligger det kanske något i
Hasardspel eller inte, det ska spelas
Spelas högt, fast fallet kan bli hårt
Ibland har han räckt mig sina händer
Ibland har han sagt sånt där som du och jag och vårt


Kan någon själ begripa
Varför ord som vi och vårt gör mig så svag
Ibland har han hjälpt mig att glömma
Hur ensam jag är för ett tag


Kan någon själ begripa
Varför det gör så ont så ont så ont att se
Så jag sluter mina ögon och låtsas
Att jag inte vet hur ensam jag är
Jag sluter mina ögon och låtsas
Att jag redan glömt hur vacker han ärExamensläsning

Nu börjar det. Nu ska jag bli seriös och nu ska jag ta igen allt jag inte orkat bry mig så mycket om under terminen. Det som är ganska trevligt är att sen jag slutade läsa till föreläsningar och klassundervisning verkar det som om jag lär mig mer. Ingen aning om vad det kan bero på, men att lyssna och koncentrera sig kommer man faktiskt himla långt med - eller i alla fall jag.

Så nu blir vi seriösa. Ok, lördagen ska väl vigas åt massa osunt beteende men annars så ska vi bli seriösa. En månad ska vi läsa duktigt. Ska nog gå det här :) Alla sitter i samma skit. Jag ska väl göra ett apperance i Trollhättan om ett par veckor eller mindre, men annars blir det enbart läsning.

Det ska nog gå.

Man ska bara bestå ^^

älskade, älskade du

där elljusspåren ledde hem till middagstid
där allting var modernt runt sjuttiosju
där låghusen slutade och skogarna tog vid
där bodde jag, där bodde du
där bodde jag och du


inga jordskalv där vi bodde, ingen frös och ingen svalt
men det skälvde när du rörde vid mig
du var sjutton jag var sexton och jag skolkade från allt
jag ville bara vara med dig
jag ville bara vara med dig


nu får jag höra att du lever då och då ifrån en vän
det verkar som att allting är okej
jag undrar om du nångång är tillbaks dit igen
och kanske undrar över mig
du kanske undrar över mig


där låghusen slutade och skogarna tog vid
där allt var tyst och stilla som på kort
där nätterna viskade om ett sporrande liv
och när ingenting var gjort
då när ingenting var gjort


det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så, så tänker jag på dig
allt är så förgängligt allting kan brisera snart
men du är oförstörd för mig
du är oförstörd för mig


men tiden har sin rätt att förändras där den går
och den är hos dig nu, hos dig och din vän
jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår
och aldrig älska dig igen
aldrig älska dig igen


men vid vägen längs bäcken som sakta ledde hem
där är himlen lite närmre för mig
där har tiden gjort en hållplats för oss och allt som hänt
dit kan jag gå och sakna dig
dit kan jag gå och sakna dig


men nya dagar väntar med nya tidsfördriv
och allting liksom kräver mera nu
så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv
älskade älskade du
älskade älskade du(Lars Winnerbäck - Hjärter dams sista sång)

Dialog med mig själv

- Sluta titta nu Erika.


- Ja jag ska, bara en till.

- Nej, inga fler. Sluta nu.


- Bara en endaste en?

- Nej, det är inte värt det. Du drömmer så konstigt då.


- Det har du rätt i...


Ska man skratta eller gråta?

USA har alltid varit landet som är lite striktare än oss andra - lite prydare, lite mindre mänskliga. Barnen har aldrig sett sina föräldrar nakna och du blir, helt ärligt, åtalad om du lämnar in en rulle film till framkallning där din baby badar badkar (naken som alla andra bebisar?).

Jag ska inte säga att allt som är olikt oss är dåligt. Jag har tidigare skrivit om många unga amerikaners syn på giftermål som jag fascineras av och det finns en större utbredd åsikt om att sex skall väntas med. Jag vet inte om jag personligen tycker att man ska vänta till äktenskapet - men det är upp till var och än. Dock skadar det nog inte om unga väntar lite längre än vad vissa gör nu.

Det jag dock tycker är fullständigt absurt är vad jag läste i aftonbladet häromdagen. Vissa skolor har börjat förbjuda kramar i skolorna - mellan lärare och elever men också mellan elverna själva. Okej - jag kan medge att tack vare hur det juridiska systemet fungerar i USA och mentaliteten att man ska stämma alla som inte gör som man vill så förstår jag att det kan uppstå problematik med lärare som kramar elever. Jag skulle dock aldrig vilja att min unge gick i en skola där han/hon inte fick krama sin lärare. Herregud, gjorde vi något annat på högstadiet? Och vilka fantastiska relationer hade vi inte med vissa av våra lärare? När det kommer till kramar mellan elever känns det bara konstigt. Kramas vi inte hela tiden med våra vänner? Jo det gör många. Man kan läsa att vissa elever uppelver ett obehag då de känner sig "tvingade". Är det ok? Nej det är det inte. Men är det rätta sättet att få ordning på problemet att förbjuda eleverna (eller lärarna) att kramas? Det tror jag inte. Jag tror det leder till att barnen växer upp med sämrer relationer till sina vänner och medmänniskor och jag tror att de blir olyckligare. Det har väl för jössenamn gjorts undersökningar i hur bra massage och annan kroppskontakt är för barns inlärningsförmåga och välmående?

Det kan säkert uppstå en massa olika problem i skolor och andra ställen i samhället, pga folks olika handlingar. Ska man förbjuda dem så fort de ställer till problem? Eller ska man hålla en dialog om ämnet, mellan de som utför handlingarna och de som blir "drabbade", så att man kan finna en mogen lösning på "problemet"? Jag tror på det sistnämna.                                       KRAMAR ÅT FOLKET (eleverna ;) )!!

                           


~*~

~*~
Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden
~*~


Ibland är det så lätt att bli kär

Igår var det "Panum Electric" - stundentklubben var öppen från 12.00 till typ 5.00 tror jag. Meningen var väl att det enbart skulle spelas electric men så blev det inte - tack gode gud! Vi gick ner direkt efter att föreläsningarna slutat klockan tolv. Vädret var helt underbart så vi gick in, köpte öl och sen satte vi oss utanför i solen och chillade i ett par timmar. Så nice! :) Vi har varit så bortskämda hela veckan med superfint väder så man har blivit alldeles energiboostad ^^ Anyways, så gick vi in klockan 14 och sen körde vi på. Jag vet inte vart tiden tog vägen och vad vi gjorde under tiden men vi gick inte hem förrän halv ett. Under den tiden hann vi chilla ute i en puffkudde, prata me småsvenskarna på semstern under, träffa en mycket omtalad kvinna, säga upp kontakten med en man, shaka till salsamusik, tragta samt finna Orlando Bloom. Denna man blev jag fullständigt superkär i. Det tog inte så lång tid heller - med det utseendet räckte det att han berättade att han läser på musikuniversitet, åttonde semstern. Helt fantastisk att man kan vara så förutsägbar :D Hur som helst - efter närmare eftertanke insåg jag att han inte var så mycket att hänga i granen. Alldeles för full och odräglig, men ack så vacker. Life's a bitch :D
Efteråt skulle Johanna skjutsa hem mig på cykel. Det blev alldeles förnärmad när jag föreslog att vi skulle gå, cykla kanske inte var en sån bra idé? "Litar du inte på mig? Jag har ju varit med i landslaget!" Jo tack förvisso men det syntes inte igår! Jag är glad att vi överlevde :D

Dagen idag har ägnats åt en dålig omgång av melodikrysset, rapportskrivning samt rullande av köttbullar. Snart ska jag sova för imorn ska det skrivas ännu mer rapport. See you in my dreams Orlando (Jonas) ;)Fantastisk dag

Idag har varit en riktigt nice dag. Vädret har nog bidragit en hel del - det är fantastiskt vad lite sol kan göra med en människa. MEN - vädret är inte det enda som gjort denna dag till vad den varit.

Hela dagen började med att jag fick sova till klockan halv nio. Det är helt sjukt. Det är typ 3,5 h sovmorgon.. Snacka om nice! Sen kom syster yster hit vid tio så att vi kunde käka frukost/brunch tillsammans för att sedan bege oss över bron. Måste säga att det var mycket trevligt att åka ÖVER bron istället för under bron. Eftersom trafiken inte var som den skulle kom jag några få minuter försent till övelsen men det gjorde inte så mycket. Herr Övelsevejledare var snygg så jag log gladeligen ursäktande till honom ^^ Synd att han hade så fula byxor bara.. men men, det fick gå. Sedan hade vi övelse och jo visst det finns roligare saker att syssla med i skolan men jag överlevde i alla fall. Vi var klara vid tjugo i fyra och då mötte jag upp syster igen så att vi ännu en gång kunde åka över bron tillsammans. Vi tog oss till Malmö underhållna av diverse intressanta syner på vägen och körde in till Triangeln för att hitta någonstans att äta. Det blev thaimat på ett litet ställe som jag inte riktigt minns vart det låg, där på hörnet någonstans säger vi. Maten var super och billig ^^ Efter middagen kördes jag hem av syster som nu är på väg tillbaka till vackra Götet.

Solen skiner fortfarande och jag planerar att gå en liten promenad. Inte så lång, men bättre än inget. Läsa ska jag göra i ett annat liv för det existerar inte i min värld just nu. Tragiskt, men jag ska nog klara terminen ändå. Superwoman you know!


Tittut! :)
Jag måste bara få kommentera

När man går in på blogg.se's startsida och ska logga in till sin blogg finns det en ruta till vänster där en blogg framhålls varje dag, eller egentligen ett speciellt inlägg. Jag burkar inte titta så noga men idag var det en bild av ett par överkryssade mjukisbyxor så jag läste faktiskt vad som stod.

Tjejen som skrivit inlägget har ett mycket dåligt förhållande till mjukisbyxor och verkar nästan allergisk mot dem. Hon ifrågasätter varför superfixade tjejer kan visa sig utomhus i mysbyxor och säger sig börja rysa när hon ser ett par på en kille. (läs mer här)

När jag läst detta kände jag att jag var tvungen att dela med mig av mina egna, starka känslor för detta speciella plagg. Jag måste väl säga att jag är av motsatt uppfattning som tjejen jag tidigare skrev om. Jag älskar mjukisbyxor och jag tror nog jag skulle kunna bo i mjukisbyxor 24/7. Anledningen till att jag inte gör det är väl för att jag även tycker att jeans ser helt ok ut. Men där slutar väl också min byxvariation - antingen det ena eller det andra.

Jag tycker det är snyggt. Jag tycker det är bekvämt. Ett par mjukisbyxor och ett linne - eller ett par jeans och en hoodie. Det är så jag lever. Det är aldrig fel.

Jag är ledsen för att den tidigare nämna tjejen inte kan dela min kärlek till mjukisbyxor - hon går miste om något underbart! Men man säger ju att smaken är delad och det får vi väl vara glada för - mer mjukisbyxor kvar till mig! 

                                                           <3


I'll never be the same if we ever meet again


(Timbaland ft. Kate Perry - If we ever meet again)

RSS 2.0