And no matter what I see, say or do...

... The road leads back to you.Sånt här kan man också roa sig med att sjunga :D
(Hoffmaestro - Highwayman)

Tandläkaren

Jag älskar att gå till tandläkaren och det blir inte sämre av att man kommer undan med en nota på 65 kr när man i alla fall förväntat sig att få betala minst 500 :D Fantastiskt!


Skyddsänglar

Igår gästade Jonas Gardell Allsång på Skansen. Jag tycker att Jonas Gardell är en fantastisk människa och skulle jag gå och bli religös en dag skulle jag vilja ha honom som predikare. Det är han väl redan delvis, han predikar om kärlek oftare än Guds ord. Igår, efter att han var klar med sin stand-up, gjorde han en snygg övergång till sin allsångslåt Aldrig ska jag sluta älska dig.


Vi är bara tillfälliga gäster i varandras liv
men ibland händer det att vi finner den eller dem i våra liv som blir bestående
och vi reder åt dem ett litet bo
i våra hjärtan
och bevarar dem där
och vi utser oss till skyddsänglar åt dem
och ber för dem hela tiden
till Gud.


Jag är inte säker på att det framgår av texten men han menade på att vi utser oss till skyddsänglar åt folk genom att, kanske bara i det tysta, lova att alltid vara där för dem vad som än händer.

Jag tror inte alltid att det sker medvetet, men visst är det sant. Jag har i vart fall, kanske utan att tänka över det, utsett mig själv till skyddsängel till flera personer och för dessa kommer jag alltid finnas. Vissa är självklara, andra kanske mer otippade., men för dem finns jag alltid. Oavsett vad som händer, och jag tror oavsett hur lång tid det går, så kommer jag alltid finnas där. På gott och ont.(Jonas Gardell - Aldrig ska jag sluta älska dig)

Behind enemy walls.

Imorgon börjar jag jobba klockan 13.00. Man hade kunnat tro att jag nu sitter och ser fram emot den långa sovmorgon jag tänkt unna mig imorgon. Så är inte fallet, dessvärre. Imorse när jag åt flingor lyckades jag (eller flingorna?) med att kicka loss en del av min retainer (den ståltråd jag har på baksidan av mina tänder) från limmet. Denna måste limmas på igen vilket jag ska göra imorgon klockan 9.00. Man hade kunnat förvänta sig att detta skulle ske i Frölunda eftersom jag är skriven här nuförtiden och vi inte alls bor långt ifrån Folktandvårdens lokaler här, men icke. Jag fick ringa till tre olika kliniker i västra Göteborg idag (som alla har stängt fram till 9 augusti) innan jag fick tag i ett nummer till akuttandvården i Göteborg. Denna ligger i stan vilket innebär att jag ska hemifrån knappt en timma innan min mötestid. Heaven. Det kommer dessutom kosta mig 500 kr (tack för vårdnadsbidrag - annars hade det varit 800 kr) vilket kanske inte är jätteroligt att betala för lite superlim och fem minuter under en värmelampa. Men jag klagar inte. Tidigare i år var jag hos tandläkaren i Trollhättan då jag var fullt övertydgad om att mina tänder eroderat jättemycket och att jag dessutom höll på att få tandlossning. Inget av det stämde och trots att jag fick träffa både tandsköterska OCH tandläkare behövde jag inte betala någonting. De var supersöta, så imorgon ska jag betala de där dyra pengarna utan gnäll.

Men roligare hade man kunnat haft för dem.

Gladiator

Igår när jag var hos Erik roade vi oss med massa olika saker, bland annat med att bygga soffor på Mios hemsida. Jag byggde en fantastisk soffa; Två hörn (varav ett i maxat storlek, nästan rundt), en divan och ett vinkelavslut. Troligen plats för 15 människor och i till ett omkring 50 000kr. Erik tyckte inte att den var tillräckligt mysig så jag gjorde en ny med endast ett hörn och lite mera charm. Den gick hem. Erik hade dock fortfarande ont om pengar så denna 24 000 kronors soffa fick stanna kvar i drömmarna den också.

När sofforna var byggda skulle vi se film. Jag ville se Prinsessan och Grodan. Av någon konstig anledning vägrade Erik - tvärvägrade. (Han sa något om att Disney inte gjort bra filmer sedan skarven 1994/1995 - något som han kom fram till genom att hävda att Lejonkungen (1994) var en klassisk, old school Disneyfilm, men Pocahontas (1995) inte var värd att ses.) Efter säkert en halvtimmas dividerande om vad vi skulle se hade vi i princip kommit överens om att se Pathology (en film om några medicinstudenter som gjorde något jox), men allt sket sig. Erik råkade få veta att jag inte sett Gladiator. Eller rättare sagt - Erik fick veta att jag sett halva men somnat, en gång för cirkus 10 år sedan. Erik tvärvände och insisterade på att jag bara måste se den. Så igår såg jag Gladiator, hundra år efter alla andra. Den var helt ok, men jag tyckte ju inte den slutade som jag ville. Livet är hårt. Vi borde sett Prinsessan och Grodan vs.  


Ledig :)

Idag har jag en ledig dag. Helt fantastiskt och välbehövligt efter den gångna veckan. Jag har sovit till elva, ätit osund frukost samt läst. Planen är att leka med Erik, om han behagar svara på mina böner. Vi får se ^^


Tills dess;Be Careful in the Woods ;)~*~


~*~
Du er ikke som folk er flest,
og jeg er ikke helt normal.
Vi er ligesom hund og kat,
og tit, så ender det galt.
*
Jeg tænkte i dag,
da du gik, midt i et skænderi,
hvad nu hvis, det sku' end,
og du ikke kommer hjem.
~*~(Rasmus Seebach - Natten falder på)

Förvirring

Vad är det som händer? Har jag börjat blogga igen?

Nae... Det ska vi nog inte hoppas på. Men skriva lite skit lite då och då lär nog hända framöver. Det går i perioder.

Jag vet när jag ska flytta nu vilket innebär att jag måste komma underfund med hur jag löser det bäst. Jobbigt. Men det ska nog gå det också, ska bara ägna det en smula tid.


Eftersom jag inte har något vettigt att skriva bjuder jag på ett fantastiskt foto av mig:

Vid Byrums raukar på Öland med Blå Jungfrun i bakrunden. Fantastisk modell.

We're nothing but mammals

Så var det ju den där roadtripen vi var på, jag och syster. Den blev en riktig succé och vi såg en massa skojiga saker. Något av en höjdpunkt var min systers kusins mans trappavsats där han förvarade liken, som de sa. Jag blev snabbt god vän med de döda vilket kan ses nedanför.
Mr. Black Bear


Jag och min älgvän


Hade lite svårare att komma överrens med den silverfärgade ^^

I-landsproblemen hopar sig

- Datorn jag sitter vid vill inte låta Facebook fungera

- Mina händer vill inte sluta lukta skinka

- Jag vet inte vad jag ska ta på mig.

Det sena skulle kunna klassas som ett problem i klass med konflikten i Gaza. Jag ska in till stan. Jag ska se Johanna. Vi ska inte göra något särskilt alls.
Back to work

Jag är tillbaka i Göteborg vilket betyder att jag är tillbaka på jobbet. Jag har otroligt svårt att vara hemma i Gbg utan att jobba - jag menar, har man tid så kan man ju utnyttja den vettigt ;)

Överlag är det kul att vara tillbaka, men det mesta är som vanligt så man ska bara komma ihåg att distansera sig lite :P Min kropp är dock inte alls van att jobba och jag är dödstrött varje dag när jag kommer hem ^^

Det verkar som om att jag är ledig på torsdag och är jag det ska jag nog leka med Jojo. Det blir mysigt :)


Peace


Silverflame

Three weeks and everything's the same
A star falls and nothing changes
Do we notice?
Time passes life goes on
Nothing will ever be the same
But we move on
(Dizzy Mizz Lizzy - Silverflame)

Trolhättan

Nu är jag hemma från Öland igen och har tagit mig upp till Trollhättan. En sammanfattning av Ölandsresan kommer nog framöver, men då när jag har tillgång till bilderna som blev tagna.

Nu är jag i vart fall i Trollhättan och det är Fallens dagar. Så otroligt nostalgiskt. Jag gjorde ett apperance redan igår vilket resulterade i möten med massa gammalt folk - för det mesta trevligt.

Det är så roligt att gå igenom stan under Fallens och titta på alla små barn som ränner ute. En gång i tiden tyckte jag också att det var det roligaste som fanns. Det gör jag inte längre :D Men det är fortfarande trevligt, oftast. Ska bli mycket intressant ikväll att se vad som händer - och hur man kommer hem :D Alltid lika spännande.

Nu hoppas jag bara på att det slutar regna ^^

Away again

Köpenhamnsresa över natten är nu avklarad. Det var jätteskönt att komma tillbaka till Köpenhamn, fastän att jag åkte därifrån för inte alls så länge sen. Torsdagskvällen ägnades åt mys i Örestad hos vänner och sedan vart det att gå upp tidigt på fredagen. Vi var 10 personer som åkte tillsammans ut till Jyderup där begravningen hölls. Den var jättefin och det var jätteskönt att ha åkt dit för att få ett fint avslut. Det blev liksom lite mer verkligt, även om det fortfarande inte riktigt har gått upp för mig.

Idag fyller jag tydligen år - Tack för alla fina sms och hälsningar. När jag vaknade imorse och såg att jag hade 5 meddelanden på mobilen undrade jag vem det var som flippat över och skickat så många sms - just det ja, födelsedag var det ja. Dagen har spenderats i lugn och ro med syster, förberedandes för imorgon. Den briljanta idén att fira 150års-kalas med mormor och mamma på mormors födelsedag har också spikats vilket känns som en vinnare.

Imorgon åker jag och syster i alla fall ner mot småland och öland, så ska man ha tag i mig får man hoppas på att jag har täckning på mobilen ^^ Hem kommer vi igen på fredag, och min plan är att lulla runt i Trollhättan på lördag till fallens dagar. Vet dock inte hur bra det blir - det vanliga gänget har antingen fått barn eller är på någon annan konstig plats.. Vi får se helt enkelt ^^

Tills dess

Peace


Till Kbh

Nu åker jag till Köpenhamn för begravning imorgon. Egentligen är jag sjuk och orkar inte, men jag tror det är nödvändigt. Jag gör det för min egen skull, för att få förståelse och insikt. Allt har varit surrealistiskt och det har inte gått att ta det till sig. Jag hoppas att jag kan det imorgon.


Att komma hem - och att välja ett.

Jag kom till Trollhättan i måndagskväll och har idag och igår njutit av staden och människorna i den. Jag har strosat runt stan, kört diverse skojiga fordon och sett folk jag inte sett på länge. Det är skönt att komma hem för det sprids ett lugn i kroppen. Dels enbart genom att se staden - trygga lilla Trollhättan som jag känner utan och innan. Dels också pga vissa människor. De inger bara ett lugn och man kan bara sitta i deras sällskap och andas, glömma all stress som finns. När jag inte är här glömmer jag hur mycket jag faktiskt älskar den här staden, trots att den är liten och det bor massa infödingar här :P Den här gången har jag bott i Skogshöjden i mammas lägenhet. Det har också varit riktigt nice för ingen plats på jorden är så fridfull som Skogshöjden.. (om man inte kikar bakom skolan där allt för unga människor sysslar med allt för vuxna saker).

Att Trollhättan och folket här är så fantastiskt är ganska jobbigt. Köpenhamn är nämligen också fantastiskt. Staden är full av liv och supervacker om sommaren. Och folket - jag har aldrig funnit så många fantastiska människor på ett och samma ställe på samma gång. I Köpenhamn finns människor som trots att de bara kännt mig i ett år förstår saker med mig bättre än någon annan. Det fanns en anledningen till att jag inte åkte till Linköping i januari - jag kunde inte tänka mig att läsa utan dessa människor. Därför älskar jag att vara i Köpenhamn - också.

Och allt detta kommer bli jobbigt. För efter sex år i Köpenhamn kommer jag ha skapat mig ett väldigt stabilt liv där. Och det är inte helt som vissa andra utlandsstudier, dit en massa utländska studenter åker och sedan åker hem till sina hemländer efter. Alla jag läser med kommer troligtvis bo kvar i Danmark, och många av dom kommer vara i Köpenhamn. Det innebär att jag förr eller senare kommer behöva besluta mig för var jag vill ha mitt liv - var mitt hem ska vara. Det kommer bli supersvårt och jag ser verkligen inte fram emot det.

Vi får se vad som händer. Men just nu njuter jag av att vara hemma i Trollhättan, nära människor jag inte kan vara utan.

<3

Back in town

Jag har kommit hem från Roskilde hel.. och ren efter en lång stund i duschen.

Veckan var fantastisk med så mycket som hänt. Blandad sorg och lycka som vi kan gå in på mer en annan gång.

Jag är iaf i Thn halva denna veckan - mysigt ^^

nu skall det sovas!

RSS 2.0